«Ο Τραμπ θριαμβεύει και κάνει τον κόσμο να τρέμει» και «Νίκη ενός ανθρώπου χωρίς αναστολές» είναι ορισμένοι από τους τίτλους γερμανικών εφημερίδων αναφορικά με το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Η εφημερίδα του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung μιλά για «Νίκη ενός ανθρώπου χωρίς αναστολές» και συνεχίζει: «Πρόεδρος ο Tραμπ: Για πολλούς ο χειρότερος φόβος έγινε πραγματικότητα. ΟΙ ΗΠΑ στράφηκαν προς μια αυταρχική ηγετική προσωπικότητα, η δημοκρατία βρίσκεται προ μια ιστορικής προκλήσεως».

«Η ιστορική νίκη του Τραμπ, η αμήχανη δύση και τα ανοιχτά θέματα», είναι ο τίτλος της Deutsche Welle, η οποία σημειώνει: «Αυτό το οποίο δεν μπορούσε καν να φανταστείι κανείς συνέβη: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Το σοκ είναι μεγάλο και οι συνέπειες για τις ΗΠΑ και όλον τον κόσμο είναι δύσκολο να τις προβλέψει κανείς».

«Ο εκδικητής στον Λευκό Οίκο» είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Πολλοί φοβόντουσαν τη νίκη του», γράφει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, αλλά ο φόβος έγινε πραγματικότητα διότι “η εξέγερση του λαϊκισμού” ήταν ισχυρότερη από όλες τις προειδοποιήσεις για το ότι ο Τραμπ είναι απρόβλεπτος

Για τη Handelsblatt, «ο Τραμπ θριαμβεύει και κάνει τον κόσμο να τρέμει. Ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης καταρρέει, είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας. Στις χρηματαγορές εξαπλώνεται φόβος». Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές προκαλεί αναταράξεις στις παγκόσμιες χρηματαγορές. Οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες για τις συνέπειες της εκλογής του. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει το πρωί απώλειες της τάξεως του 3%.